Voldsom skaperkraft i unge hjerner

Hva gjør enkelte mennesker mer kreative enn andre? Det vet vi ingenting om -annet enn at vi har mange unge kunstnere som har mye å formidle på Jessheim Experience. Les og lær mer om skaperkraftens vidunderlige verden her.Illustrasjon av Marius Lien 

Er det noe rart i hjernen til Marius Lien? Har han noen koblinger i skallen vi andre ikke har? Hvordan kan han spille gitar i verdensklasse, lage nydelige låter, produsere sine egne fuzzpedaler og male bilder som er inspirerende å se på? 


Kom til Jessheim Experience og snakk med Marius om det. Han stiller ut sine bilder, som han delvis maler, delvis tegner og delvis lager kollasj av. Marius er for tiden i studio i Nashville, men i Herredshuset skal han ikke bare spille. Han skal også utstille. Det blir bilder fra livet på veien, skisser fra ferske opplevelser i USA og kanskje en fuzz-pedal bygd i en gammel telefon. Noe du kan ta, føle og høre på. 

Les om Marius Liens USA-bravader, illustrert av ham selv, her: https://www.ballade.no/musikken-og-livet/blues-i-blodet-en-roadtrip-inn-i-den-amerikanske-musikerdrommen/ 


De unge Jessheim-kunstnerne Emil Kjos Sollie og Einar A. Larsen stiller ut fotokunst og malerier. Mange kjenner Emil som action sport-fotograf, men han har også eget band og musikkstudio i sitt Oslo-atelier. 

"Jessheim Experience i år er en eksplosjon av spennende innhold av alle slag fra unge kunstnere. Det er fett at musikk og bildekunst blir mikset på denne måten. Folk må ta turen. Vi er der for å snakke med dere om kunsten vår", sier Emil.

 Einar A. Larsen har vært antatt til Romeriksutstillingen flere ganger, men han er bare 26 år gammel. Folkene bak Jessheim Experience ble så begeistret for hans kunst at de spurte om å bruke ett av bildene til annonser i VG. "Det er gøy når bildene ikke bare henger på veggen, men blir brukt for å skape oppmerksomhet om festivalen. Jeg gleder meg veldig til å henge ut med de andre kunstnerne, musikerne og ikke minst med fansen", sier Einar. 


Maleri av Einar A. Larsen 

Einar har ordnet seg med egen webside, og der kan du sjekke ut kunsten hans før avgang til Herredshuset: https://www.einaralarsen.com/ 


Fra Nord-Odal tar Arne Fjeld Rasmussen med seg både bilder og munnspill. Han er mest kjent for sitt mangeårige musikalske samarbeid med gitargeniet Vidar Busk, som han også har malt et bilde av. "Det brukte Vidar på coveret av albumet Civilized Life, som gjorde meg stolt. Musikken er viktig for meg. Hvis jeg kan være med å visualisere musikken, så er det veldig inspirerende. Det er to sider av samme sak", sier Arne. 

Han tar med seg Vidar Busk i bagen samt flere nye verker som han vil vise frem og snakke om på Jessheim Experience. 

 


Platecover av Arne Fjeld Rasmussen 


Babylucifa fra Tønsberg er bare 21 år, men har allerede gjort mye. Hun er kåret til Månedens Urørt av P3. Hun er ute med ny musikk, som hun skal spille på Jessheim Experience sammen med et kobbel av unge artister fredag 27. oktober. Men hun lager også digital billedkunst, som hun stiller ut i Herredshuset sammen med alle de andre. 

Sjekk noen av bildene hennes her: https://www.instagram.com/designbylucifa/