Kortreist lyd på Jessheim Experience

Hæ, lages ikke alt moderne lydutstyr i Amerika og Asia? Er verdens beste lydsystem utviklet her på Østlandet? Kom deg på Jessheim Experience, så kan du sjekke om det stemmer. 

I en låve på Årnes sitter Lars Eirik Mobæk og testker ut perfekte, lekre og bærekraftige lydsystemer som brukes på nattklubber i New York City, av kravstore hiphop-stjerner og festivaler over hele verden. Lydsystemet til norske NNNN har blitt verdenskjent på kort tid. Verden fortjener bra lyd som er bærekraftig, sier Lars og smiler. 

Og når det skjer noe spennende i vårt distrikt, vil vi gjerne bidra til at musikken når fansen slik artistene drømmer om i sine hoder. Artistene bruker ekstremt mye tid, tanker og ferdigheter for å gjøre sin musikk klar for publikum. Da er det synd om anlegget ikke står i stil med deres visjoner, sier Lars. 


Han fikk politiet på besøk etter at det ble naboklage da pandemien medførte at utstyret måtte makstestes hjemme i låven på Årnes. Politiet skjønte heldigvis at her ble det jobbet og ikke festet og de var fascinert over at så små høyttalere kunne spille så høyt. Jeg hadde sendt nabovarsel til alle naboene, men hadde ikke tenkt på de som bor i Årnes, over 1 km unna. 

I størrelsen og effektiviteten ligger også forklaringen på hvordan et lydsystem kan være bærekraftig. Smått og høyt. Der har du det: Det mest miljøvennlige lydsystemet er det som ikke blir bygd. Den viktigste kilowattimen er den som ikke blir brukt. Ved å bruke få og effektive moduler, sparer vi planeten for råmaterialer og utslipp fra transport. Når utstyret bruker lite energi, tar vi lite strøm fra samfunnet. Og når Jessheim Experience er noen kilometer unna, da blir lyden kortreist, ler Lars. 

Den perfekte akustiske gjengivelsen i NNNNs høyttalere skyldes ikke bare et smart design og moderne komponenter, men også norske håndverksbedrifter med lang erfaring. Kabinettene settes sammen hos Haugen Treindustri i Tinn i Telemark og god, gammeldags bjørk bidrar til den unike lyden. 


"Vi er beæret over at vi nå er valgt til å spille i det ærverdige Herredshuset på Jessheim - som også er bygd i tre. Publikum kan glede seg. Vi jobber direkte med arrangøren, lydfirma og artistene for at lydopplevelsen på Jessheim Experience skal bli den beste artister og publikum noen gang har opplevd. At de fleste artistene er lokale og kortreiste, gjør bare dette samarbeidet enda mer interessant for min del", avslutter Lars Eirik Mobæk i NNNN. Som du kan treffe på Jessheim Experience.