Blues, Hollywood, Beatles og Disney i én og samme pakke

Enkelte mennesker er utrolige. Reverend Shawn Amos er prisvinnende amerikansk forfatter, låtskriver, forretningsmann og fantastisk musiker. Han har skrevet bok om sin oppvekst i LA som Disney skal lage tv-serie av. Og snart kan du oppleve ham på Jessheim Experience. Utrolig nok.


Til Norge kommer han for å diskutere bok og blues med Norges mest kjente forfatter av oppvekstromaner: Lars Saabye Christensen. Det er ingen ringere enn Amund Maarud som skal lede samtalen mellom de to. Bokpraten flettes inn mellom musikalske innslag inspirert fra bluesens amerikanske opphav, som alle de tre elsker. 


«Vi er heldige som får både nasjonale og internasjonale størrelser til vår festival. Jeg gleder meg masse til dette musikalske bokbadet. To anerkjente forfattere som også elsker musikk blir både vakkert og lærerikt», sier Amund Maarud.  


Boka Cookies and Milk har blitt en stor suksess i USA, og Shawn Amos er snart ute med sin andre bok. Han turnerer i skrivende stund USA med sitt bluesband hvor Brady Blade trakterer trommene. Brady Blade ledet husorkesteret på Jessheim Experience i fjor og inviterte med seg Vormsund-gitaristen Marius Lien (23) på karrieretur til USA i våres. 


Nå skal Marius og Brady spille i Shawn Amos sitt band på Jessheim Experience. Det blir en blues-opplevelse av ypperste merke. 

«Dette viser at alt er mulig når flinke folk samarbeider om gode ideer. Brady ble begeistret for Marius, og de to dro til USA. Brady åpnet døren til Rev Shawn Amos, som nå kommer til Jessheim. Det var Amunds idé å koble Lars Saabye Christensen inn i dette konseptet. Siden både Shawn og Lars kommer, så synes vel begge det var en god idé», sier Henning Andersen, initiativtaker til Jessheim Experience.